Ιωάννα Δήμα

Καρδιολόγος

Ειδικός στις Συγγενείς Καρδιοπάθειες & Κληρονoμικά Νοσήματα

Η Ιωάννα Δήμα είναι απόφοιτος του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και μετά την ολοκλήρωση της Υπηρεσίας Υπαίθρου, εντάχθηκε στο επιστημονικό δυναμικό της Α΄Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών αρχικά ως υποψήφια διδάκτωρ και στη συνέχεια ως επιστημονικός συνεργάτης, έως και σήμερα.

Ορκίστηκε Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών (Θέμα ‘Φλεγμονή και ελαστικότητα των αρτηριών’) και ακολούθησε η λήψη του τίτλου της ιατρικής ειδικότητας της Καρδιολογίας το 2014, που πραγματοποιήθηκε στην Ά Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική. Μετεκπαιδεύτηκε από το 2014 εως και το 2016 στις Συγγενείς Καρδιοπάθειες Ενηλίκων, στο East Midlands Congenital Heart Centre (Leicester, United Kingdom). Από το 2018, συνεργάζεται με την Ά Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική ως Ακαδημαϊκή Υπότροφος, με ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον για τις Συγγενείς Καρδιοπάθειες Ενηλίκων και τις Δυσλιπιδαιμίες (Οικογενείς Υπεχοληστερολαιμία, Οικογενής Συνδυασμένη Υπερλιπιδαιμία και σπάνιες μορφές δυσλιπιδαιμίας) ως συνεργάτης της Μονάδας Λιπιδίων της Κλινικής. Επίσης, δραστηριοποιείται σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες της κλινικής και σε ερευνητικά προγράμματα.

Έχει παρακολουθήσει πλειάδα σεμιναρίων καθώς και μεγάλο αριθμό διεθνών και εθνικών συνεδρίων. Διαθέτει σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και σε εξέχοντα διεθνή επιστημονική συνέδρια. Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών καθώς και του Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρίας.

e-mail: ioadim2006@yahoo.gr