Παναγιώτης Ξύδης

Καρδιολόγος

Ο Ξύδης Παναγιώτης είναι Καρδιολόγος με ειδικό ενδιαφέρον στην Επεμβατική Αρρυθμιολογία. Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα ειδικά ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνονται επίσης οι Κληρονομικές Παθήσεις Καρδιαγγειακού, η Προληπτική Καρδιολογία (έμφαση στην πρόληψη Αιφνιδίου Θανάτου) αλλά και η Αθλητική Καρδιολογία.

Στην κλινική του εμπειρία συμπεριλαμβάνεται μεταξύ άλλων η ειδίκευση του στην καρδιολογία στην Α’ Πανεπιστημιακή κλινική του Ιπποκρατείου Αθηνών αλλά και η πολύμηνη έμμισθη συμμετοχή στις εργασίες της Καρδιολογικής Κλινικής και του τμήματος καρδιακών συσκευών στο Russells Hall Hospital στο Birmingham του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών με εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στην τρισδιάστατη μοντελοποίηση προεπεμβατικής απεικόνισης σε κατάλυση κολπικής μαρμαρυγής με ερευνητική υποτροφία του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ έχει εργαστεί και ως ερευνητής με δημοσιεύσεις στον τομέα της καρδιακής ανεπάρκειας , της αμφικοιλιακής βηματοδότησης αλλά και της προληπτικής καρδιολογίας.

e-mail: p.xydis@ekkan.gr